Nurmijärvellä menehtyi neljä nuorta auto-onnettomuudessa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Nuoret olivat Nurmijärven Klaukkalasta, iältään 17-19 -vuotiaita.
Tapahtunut järkyttää meitä kaikkia. On täysin normaalia, jos tapahtuma herättää voimakkaita tunteita ja reaktioita tai palauttaa mieleen oman elämän traumaattisia kokemuksia. Tyypillisiä reaktioita järkyttävissä tilanteissa ovat ahdistus, pelko tai levottomuus, ärtyneisyys tai viha, unihäiriöt ja painajaiset, keskittymisvaikeudet sekä keholliset oireet, kuten päänsärky tai pahoinvointi.
Ethän jää ajatustesi kanssa yksin. Jaa huoliajatuksiasi perheesi, ystäviesi tai muiden ihmisten kanssa. Tarvittaessa saat keskustelutukea ja apua seuraavista paikoista:
KEUSOTE
Ole yhteydessä ensisijaisesti sinulle tuttuun työntekijään:
Koulun tai oppilaitoksen psykologi, kuraattori ja terveydenhoitaja
- Voit ottaa yhteyttä soittamalla, lähettämällä Wilma-viestin tai sähköpostin tai tulemalla käymään työntekijän luona.
- Yhteystiedot löydät koulujen kotisivuilta ja Keusoten sivuilta hakusanoilla opiskeluhuollon kuraattoripalvelut, opiskeluhuollon psykologipalvelut, koulu- ja
opiskeluterveydenhuolto.
Keusoten perheneuvola (alakouluikäiset ja sitä nuoremmat lapset)
- https://www.keusote.fi/palveluhakemisto/perheneuvolapalvelut/
- Oheiselta sivulta löydät sähköisen yhteydenottolomakkeen lasten mielenterveyspalveluihin. Sairaanhoitaja soittaa sinulle.
Keusoten nuorisoasema (nuoret 18-ikävuoteen saakka)
- https://www.keusote.fi/palveluhakemisto/nuorisoasema/
- Oheiselta sivulta löydät sähköisen yhteydenottolomakkeen nuorten mielenterveyspalveluihin. Sairaanhoitaja soittaa sinulle.
Keusoten aikuisten mielenterveyspalvelujen asiakasohjaus
- Puhelin 019 2260 0404
Keusoten Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus
- Puhelin 019 226 0401
- Keusoten sosiaali- ja kriisipäivystys on tarvittaessa tukena äkillisissä kriisitilanteissa ja avoinna joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina
- Puhelin 019 711 0721
MUUT VALTAKUNNALLISET PALVELUT
Keskustelutukea on tarjolla myös muun muassa MLL:n lasten ja nuorten puhelin: 116 111 sekä MLL:n Lasten ja nuorten chat: nuortennetti.fi.
Lisäksi hyödyllistä tietoa ja tukea saa esimerkiksi osoitteista:
Mieli ry https://mieli.fi/vaikea-elamantilanne/akillinen-jarkyttava-tapahtuma/
Apuu-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 7–15-vuotiaille lapsille. Chatissa päivystävät SOS-Lapsikylän ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Apuu-chat on auki joka päivä klo 9–22.
www.apuu.fi.
Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29 -vuotiaille. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. www.sekasin.fi
Ystävällisin terveisin
Taru Kuparinen, oppimisen tuen erityisasiantuntija
Mäntsälän kunta
p. 040- 314 5920
[email protected]