Sähkösavuke ja nikotiinituotteet

Mitä sähkösavuke ja nikotiinituotteet ovat? Mitä terveyshaittoja ne aiheuttavat lapsille? Jos lapseni käyttää vapea, mistä saa apua ja tukea? Liittyykö vape-kauppaan rikollisuutta?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen huoltajille suunnatusta tietoiskusta. Tietoiskun on järjestänyt Keski-Uudenmaan hyvinvointialue yhdessä muiden Uudenmaan alueen hyvinvointialueiden sekä Helsingin kaupungin kanssa. Voit katsoa tietoiskusta tallenteen ja tutustua tilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin/vastauksiin seuraavista linkeistä:

 

Vape- ja nikotiinituotteet – tietoisku huoltajille tallenne (YouTube)

Vastauskooste tietoiskussa esitettyihin kysymyksiin (keusote.fi)

 

Tietoiskussa terveyden edistämisen asiantuntija Elina Hartikainen Syöpäjärjestöiltä sekä komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoivat sähkösavukkeiden ja nikotiinituotteiden terveyshaitoista ja muun muassa myyntiin liittyvistä väkivaltatilanteista. Tietoisku keräsi yhteen lähes 600 kuulijaa ja aihe herätti paljon kysymyksiä, yhteinen huoli lasten ja nuorten lisääntyneestä sähkösavukkeiden käytöstä on todellinen. Läsnäololla ja avoimella vuorovaikutuksella meistä jokainen voi tukea lapsia ja nuoria muuttuvassa ympäristössä.

 

Tietoiskun ohjelma

 

 

Ystävällisin terveisin,

 

KESKI-UUDENMAAN HYVINVOINTIALUE
Viestintä
Postiosoite: PL 46, 05801 Hyvinkää
Käyntiosoite: Suutarinkatu 2 D, 05900 Hyvinkää
Vaihde: 019 711 0000
www.keusote.fi