Neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa henkilöstövajetta – Kohdennamme palveluja tarpeen ja kiireellisyyden mukaan

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa on tällä hetkellä merkittävä lääkärivaje. Lisäksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa on kuntakohtaisia haasteita terveydenhoitajien saatavuudessa.

Toteutamme neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon lääkäripalvelut toistaiseksi tarvekohtaisesti rutiininomaisten tarkastusten sijaan.

Terveydenhoitajien tarkastukset ja lääkärikäynnit toteutuvat normaaliin tapaan neuvoloissamme raskaana oleville sekä alle 1-vuotiaille lapsille. Muiden ikäryhmien lääkärintarkastukset hoidamme tarpeen mukaan.

Kaikille kouluille on nimetty vastuuterveydenhoitaja, vaikka vakituinen työntekijä olisikin poissa. Lääkäriajat kohdennamme kouluikäisille lapsille, joilla todetaan terveydenhoitajan tarkastuksessa tarve myös lääkärintarkastukselle. Tällöin terveydenhoitaja ohjaa lapsen erilliselle koululääkärin vastaanotolle.

Jos sinulla on huoli lapsesi kasvuun, kehitykseen tai terveyteen liittyen, voit olla yhteydessä neuvolan tai kouluterveydenhuollon terveydenhoitajaan.

Pahoittelemme tilannetta. Teemme kaikkemme henkilöstövajeen ratkaisemiseksi.

Lisätietoja ja yhteystiedot:

Äitiys- ja lastenneuvola

Kouluterveydenhuolto

Lisätietoja:

Hanna Eronen, ylilääkäri, vastaanottopalvelut,
p. 050 497 2474 | [email protected]

Saija Numari, koordinoiva esimies, perhekeskuspalvelut
p. 050 497 2905 | [email protected]

Verkkotiedote: https://www.keusote.fi/2022/05/05/neuvoloissa-ja-kouluterveydenhuollossa-henkilostovajetta-kohdennamme-palveluja-tarpeen-ja-kiireellisyyden-mukaan/

 

KESKI-UUDENMAAN SOTE -KUNTAYHTYMÄ
Viestintä
Sandelininkatu 1, PL 46, 05800 Hyvinkää
Vaihde: 019 711 0000
www.keusote.fi

HYVINKÄÄ  I JÄRVENPÄÄ  I MÄNTSÄLÄ  I NURMIJÄRVI  I PORNAINEN  I  TUUSULA

Seuraa meitä:  Facebook  |  Twitter  |  LinkedIn  |  Instagram  |  YouTube