Kivoja kursseja Mäntsälän kansalaisopistossa

MÄNTSÄLÄN KANSALAISOPISTOSSA ON TARJOLLA LAPSILLE JA NUORILLE KIVOJA KURSSEJA

Mäntsälän kansalaisopistossa on kursseja kaikenikäisille. Nuoret voivat osallistua myös kursseille, joissa ei ole määriteltynä opiskelijoiden ikää. Esimerkiksi kaikille kielikursseillemme voivat hyvin osallistua yläaste- ja lukioikäiset. Lapsille ja nuorille on myös erikseen kohdennettuja kursseja.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla alkavat monet koko lukuvuoden kestävät kurssit. Tiistaisin 3.9. alkaen lapset ja nuoret voivat opiskella balettia Seurojentalolla. Lapsen ja nuoren on mahdollista harrastaa balettia myös tavoitteellisesti ja edetä tasolta toiselle. Tällöin baletin harrastamisessa on kyse taiteen perusopetuksesta. Kun opiskelija on suorittanut yleisen oppimäärän baletista, hän saa todistuksen. Balettikursseja opettaa Jenni Loponen.

Tiistaisin on tarjolla Ranskan kielen alkeet, Sälinkään koululla klo 17.30–19.00. Kurssia opettaa kääntäjä Laura Savolainen.

Keskiviikkoisin 4.9. alkaen kuvataiteesta innostunut lapsi tai nuori voi opiskella kuvataiteiden perusteita ja sen jälkeen jatkokurssilla on mahdollista kehittää jo opittua. Kun opiskelija on suorittanut yleisen oppimäärän kuvataiteesta, hän saa taiteen perusopetuksesta todistuksen. Kursseja opettaa uusi päätoiminen kuvataiteen opettaja Elina Julin. Hän on aiemmin opettanut lapsia ja nuoria mm. Helsingissä lasten- ja nuorten taidekeskus Annantalossa.

Keskiviikkona 4.9. alkaa myös lyhytkurssi kotitaloudesta. Lapset ja vanhemmat voivat osallistua yhdessä kokkailemaan opettaja Maarit Suoperän opastamana välipalaksi soveltuvia leivonnaisia. Lapsi-vanhempi kokkikerho syysteemalla kokoontuu Riihenmäen koulun kotitalousluokassa klo 18–20.00.

Jos nuottien lukeminen kaipaa harjoitusta, meillä on lyhytkurssi: Musiikin liikennesäännöt 1, opistotalolla luentosalissa, klo 17.-19.15. Kurssia opettaa Marja Telkkälä.

Teatterista kiinnostuneille lapsille on tarjolla kaksi koko lukuvuoden kurssia opistotalon yläsalissa torstaisin 12.9. alkaen. Teatteri-ilmaisua 7–9- vuotiaille ja teatteri-ilmaisua 10–13- vuotiaille kursseja opettaa Mia Pätsi.

 

Tarkempia tietoja kursseistamme löydät verkkokaupastamme, jonka kautta voit myös ilmoittautua kursseillemme. Lisäämme syksyn aikana uusia lyhytkursseja tarjontaamme. Kannattaa siis seurata kurssitarjontaamme: Mäntsälän kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

 

Ystävällisin terveisin,

Mäntsälän kansalaisopiston rehtori

Mia Pätsi

[email protected]

p. 040 314 5370