21.11.2020 Keusoten tarkennus 20.11. annettuihin uusiin suosituksiin ja rajoituksiin kouluihin sekä varhaiskasvatukseen

Korjattu 22.11. Keusoten tarkennuksen mukaisesti: takseihin 20.11. annettu maskisuositus koskee myös koulukuljetuksia: kaikki koulukuljetusoppilaat kuuluvat maskisuosituksen piiriin maanantaista 23.11. alkaen.

KEUSOTE on 20-21.11. täydentänyt ja tiukentanut voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia koulujen sekä varhaiskasvatuksen osalta. 21.11. annetun suosituksen mukaisesti koulukuljetuksissa on maskisuositus.

Koulujen opetustoiminta jatkuu terveysturvallisuusohjeet huomioiden, 10 ja 20 hengen kokoontumisrajoitukset eivät ole voimassa opetustoiminnassa.

Maskisuositus koskee koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa ma 23.11. alkaen toistaiseksi. Koulujen henkilökunnan maskien tarpeeseen on varauduttu sekä kouluissa että päiväkodeissa. Mikäli yksiköissä on vielä niiden osalta puutteita, tähän vastataan heti alkuviikon aikana.

Yläkoulujen oppilaiden ja koulukuljetuksessa olevien oppilaiden maskitarpeen osalta kouluilla on maskeja jaettavaksi oppilaille heti maanantaipäivän aikana. Mikäli mahdollista, huoltajien toivotaan järjestävän maski oppilaille maanantaiaamuna kouluuntulokuljetuksen ajaksi. Mikäli yksiköissä on vielä maskien osalta puutteita, myös tähän vastataan heti alkuviikon aikana.

Varhaiskasvatuksen saattoliikenteessä huoltajat käyttävät omia maskeja. Kunta jakaa maskeja vähävaraisille. (ks https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille).

Lisätietoa: https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

KEUSOTE TIEDOTTAA 20.11.2020: Uudet Keusoten aluetta koskevat koronasuositukset ja rajoitukset astuvat voimaan 23.11.

Keusoten alueella siirrytään maanantaina 23.11. noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen johdosta. Suositukset ja rajoitukset ovat linjassa pääkaupunkiseudulla samaan aikaan käyttöönotettavien epidemian leviämisvaiheen rajoitusten kanssa. Keski-Uudellamaalla koronaepidemia on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta uusilla rajoituksilla halutaan pysäyttää viimeisen kahden viikon aikana tapahtunut voimakas nousu koronavirustartunnoissa alueellamme.

Yksityistilaisuudet

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella pidettäväksi Keusoten alueella 23.11. alkaen toistaiseksi. Keusote pyytää tarkkaan harkitsemaan kokoontumisten tarpeellisuutta.    

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.-13.12.2020. Aluehallintoviraston päätös koskee mm. konsertteja, teatterinäytöksiä, jäähalleja, ylipainehalleja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Päätös perustuu tartuntatautilain 58. pykälään. Lue tarkemmin AVIn tiedotteesta.

Joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastukset

Aikuisten (yli 20 v.) joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 23.11.-13.12.2020.

Maskisuositus ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien henkilökunnalle

Keusote suosittaa ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien työnantajia edellyttämään kasvomaskin käyttöä henkilökunnalle 23.11. alkaen toistaiseksi. Tilanteissa, joissa työntekijällä on lääketieteellinen syy olla käyttämättä kasvomaskia, voidaan harkita visiirin käyttöä.

Maskisuositus yläkoulun oppilaille

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä yläkoulun oppilaille 23.11. alkaen toistaiseksi. Kunta tulee tarjoamaan kasvomaskit oppilaille mahdollisimman pian. Sitä ennen huoltajia pyydetään hankkimaan oppilaille maskit.  Keusote ja kunnat jakavat vähävaraisille maskeja.

Maskisuositus taksin kuljettajille ja matkustajille

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä taksin kuljettajille ja matkustajille toistaiseksi.

Etätyösuositus

Etätyötä tulee suosia aina kun mahdollista ja työpaikoilla suositellaan kasvomaskin käyttöä etenkin, jos turvavälejä ei pystytä pitämään. Ruoka- ja kahvitauot tulee toteuttaa porrastaen, jotta vältetään työntekijöiden altistumista ja kotikaranteeniin joutumista.

Julkisten tilojen käyttö

Keusote suosittaa puolittamaan julkisissa tiloissa asioivien asiakkaiden määrän puoleen normaalista 23.11. alkaen toistaiseksi. Julkisia tiloja ovat mm. kirjastot ja uimahallit.